Muutoksia Trinomilla

10.12.2020

Vuodesta 1989 Trinomilla vaikuttanut Anne Oksman on jättänyt työtehtävät taakseen syyskuun alussa. 
Yrityksen toisena omistajana toiminut Anne kertoo johtamisen dynamiikan loksahtaneen paikoilleen jo alussa. Annen vastuualuetta olivat henkilöstö ja palkanlaskenta sekä yrityksen taloushallinto, kun taas Veijo vastasi uusasiakkaiden hankinnasta ja asiakaskontakteista.
 
- Markkinoinnin ylioppilasmerkonomin tutkinto oli hyvä pohja työhön, mutta kyllä elävä elämä ja tässä tapauksessa elävä työelämä toivat paljon asioita, joita opitaan vasta siellä yrityksessä työskennellessä. Nämä ovat olleet antoisia vuosia, Anne kertoo.

 
Trinomin historiassa 2000-luvun alku oli muutosten aikaa. Yritys siirtyi Karjalankadulta ostettuihin omiin liiketiloihin ja vuonna 2004 perustettiin Trinomex Palvelut Oy. Se oli voimakkaan kasvun ja onnistumisten aikaa. Asiakaspohja laajeni suuryrityksiin ja myös julkisen puolen merkittäviin asiakaskohteisiin. 
- Siinä vaiheessa tietysti myös oman työn vastuullisuus korostui ja työmäärät, kun henkilökunnan määrä lisääntyi huomattavasti, Anne muistelee.
 
Trinomilla on ollut aina hyvä ja työhön sekä yritykseen sitoutunut henkilökunta. Pisin työsuhde on jatkunut jo 30 vuotta. Yrityksessä on myös hyvät ja työnsä osaavat esimiehet, joiden työpanos on ison kiitoksen arvoinen.
 
Kärkölässä syntynyt Anne peri yrittäjän periksiantamattoman asenteen työntekoon kotoaan, sillä Annen isä oli myös yrittäjä. Jotain muutakin tarttui lapsuudesta: mukavin sadepäivän leikki oli perustaa konttori. 
- Tein legoista laskukoneen ja ympäröin itseni papereilla, joihin sitten raapustin numeroita, Anne kertoo hymyillen.
 
Työelämän jättäminen herättää monenlaisia tunteita. Anne kertoo mielessään käyneen ajatuksen, onko hän nyt tarpeeton. Ensimmäisen kerran ajatus on käynyt mielessä, kun neljä tytärtä ovat yksitellen muuttaneet pois kotoa. 
- Ja nyt on taas uuden edessä. Sitä kaipaa paikkaa ja yhteisöä, johon kuulua. Ei voi hetkeen peilata itseään mihinkään, ennen kuin uudet merkitykset ja yhteisöt alkavat muodostua. Onneksi on lapset ja nyt jo kaksi lapsenlastakin. He tuovat paljon iloa ja sisältöä elämään. Ystävät ovat myös olleet hyvin tukemassa näissä muutoksissa, Anne kertoo.
 
Sisältöä ja merkitystä Anne saa jatkossa myös harrastuksistaan, jotka suurimmaksi osaksi ovat muotoutuneet sellaisiksi, joita voi toteuttaa kotona. 
- Puutarhan hoito, lukeminen, käsityöt... Nytkin on lasten tekemiä tilauksia sukista neulepuseroihin. Ja pianonsoitto on yksi tärkeimmistä, se on kulkenut mukana koko elämän ja eri elämäntilanteissa. Lenkkipolut aukeavat kotiovelta ja koirat ovat mukana reippaina talutettavina seuralaisina, Anne kertoo.
 
Mitä Anne jättää perinnöksi Trinomille?
- Olen ollut mukana laadunrakentamisessa ja myös korostanut palveluhenkisyyttä - en vain asiakkaiden kohtaamisessa, vaan läpi koko toiminnan. Henkilökunta yhtenä tärkeimmistä kohdattavista. Näissähän sitä on pohjaa jatkoon.
 
Kiitos teille kaikille ja onnea tulevaan!